loader image

Jelentkezési és lemondási feltételek magánszemélyek részére

Jelentkezés menete:

humtour.com oldalon meghirdetett és részletezett túráinkra (továbbiakban túra) jelentkezni

 • a túra leírásánál a „Jelentkezés/Registration”-ra kattintva az űrlap kitöltésével, vagy
 • a foglalas.humtour.com aloldalon, vagy
 • az info@humtour.com email címre vagy Humtour Facebook (https://www.facebook.com/Humtour) profiljának Messengerére küldött üzenettel tudsz, amelyben jelzed, hogy melyik túrára szeretnél jelentkezni, továbbá megküldöd a résztvevők létszámát, telefonszámodat és a számlázási adatokat (befizető neve és címe).

Az előzőek szerint megküldött jelentkezésed után 2 munkanapon belül kapsz egy e-mailt, melyben megírjuk részletes tájékoztatót és hivatalosan bekérjük a foglaláshoz és a díjbekérő kiküldéséhez szükséges adataidat. 

Amennyiben nem kapsz a fentiek szerinti válasz e-mailt, illetve díjbekérőt, úgy jelentkezésed nem érkezett be hozzánk. Ebben az esetben újból vedd fel velünk a kapcsolatot. 

Jelentkezésed akkor minősül általunk elfogadottnak, ha az e-mailben található linken keresztül bankkártyával befizeted, a kiküldött díjbekérőn feltüntetett bankszámlaszámra átutalod, vagy számlaszámunkra, az illetékes bankunknál való készpénzes befizetéssel befizeted, illetve az OTP SZÉP Kártya online portálon előlegfizetésként befizeted a megadott összeget. A befizetett összeg igazolására e-mailben számlát küldünk ki. 

Határidőben való befizetés esetén a befizetés időpontjától (a számla igazolja a befizetésedet) kezdve vagyunk szerződéses viszonyban. 

A túráinkon rendelkezésre álló helyeket a befizetések sorrendjében töltjük fel. Ha a teljes összeg csak később érkezik be hozzánk, mint az előzőekben jelzett határidő, úgy külön levélben jelezzük vissza, hogy jelentkezésedet el tudjuk-e még fogadni.

Jelentkezéseddel a jelen jelentkezési, részvételi és lemondási feltételeket kifejezetten elfogadod, ezért kérünk, figyelmesen olvasd végig ezt a dokumentumot, ha bármilyen kérdésed van, állunk rendelkezésre az info@humtour.com e-mail címen.

Befizetési módok:

A befizetéshez szükséges DÍJBEKÉRŐ-t e-mailben, a szamlazz.hu fiókunkból küldjük ki részedre. A díjat befizetheted:

 • átutalással, a díjbekérőn megadott bankszámlaszámunkra, az utalás közleményében a díjbekérő sorszámát minden esetben tüntesd fel 
 • postai vagy bankfióki készpénzes befizetéssel a díjbekérőn megadott bankszámlaszámunkra, a befizetés közleményében a díjbekérő sorszámát minden esetben tüntesd fel 
 • bankkártyával: a foglalas.humtour.com aloldalon, vagy a díjbekérőt tartalmazó levélben felkínált módon, a számlázz.hu és az OTP Mobil Kft által biztosított biztonságos felületen 
 • OTP SZÉP Kártyával történő fizetési igényedet jelezd felénk e-mailben – kolléganőnk a díjbekérő e-mailben elküldi neked a befizetést segítő leírást

Túra részvételi díj befizetése esetén a befizetést igazoló számlát állítunk ki részedre. 

Ajándékutalvány vásárlása esetén a befizetett összegről számlát küldünk részedre.

Részvételi feltételek

A túráinkon csak magánszemélyek részére tudunk részvételt biztosítani, a túrákon való részvétel más általi továbbértékesítésére nincs mód mások által.

Ha céges programot szeretnél Velünk szervezni, kérünk, hogy azt az info@humtour.com e-mailcímen jelezd felénk.

A túrákat a

Humtour Kft.
Székhely: 8765 Egeraracsa, Fő utca 52.
Cégjegyzékszám: 20-09-077704
Adószám: 13677174-2-20
Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Kamarai nyilvántartási száma: BU13677174
Tulajdonos: Szabó-Diószeghy Ágnes
E-mail cím: agnes@humtour.com
Telefon: +36 30 383 3721

állítja össze és bonyolítja le.

A túrán minden esetben saját felelősségedre veszel részt, ha bármilyen olyan kérdésed merülne fel a túrával kapcsolatban, amire honlapunkon nem találsz választ, úgy kérünk, kérdezz tőlünk telefonon, vagy e-mailben, de az abból folyó igényekért nem tudunk felelősséget vállalni, hogy valamilyen téged és a túrát is érintő speciális körülményről – például allergia – nem volt tudomásunk. 

A túrán – saját és mások biztonsága érdekében – be kell tartanod a túravezető, vagy más kollégánk által a túra elején elmondott szabályokat, az ezen szabályok szándékos, vagy gondatlan be nem tartásából eredő minden következmény téged terhel. 

A túrán csak olyan személy vehet részt, akinek fizikai és egészségi állapota a túrán való részvételt lehetővé teszi. 

A túrán csak olyan személy vehet részt, aki nincs sem ittas, sem bódult állapotban. 

Abban a nem várt esetben, ha a túrán úgy jelensz meg, hogy a túravezető, vagy más kollégánk szerint nem vagy olyan állapotban – például ittasság, vagy bódultság okán – hogy a túrán biztonságosan részt tudj venni, úgy a túrán való részvételből kizárhatunk, de erről minden esetben írásbeli jegyzőkönyvet is készítünk, melyből számodra is átadunk egy példányt. Ilyen esetben az általad befizetett összeget jogosultak vagyunk megtartani bánatpénzként.@

Lemondási feltételek

Túráinkat a legnagyobb odafigyeléssel és körültekintéssel készítjük elő, de ennek ellenére előfordulhat, hogy egy túrát mégis le kell mondanunk.

Lemondásainkat igyekszünk az olyan esetekre korlátozni, amikor az feltétlenül szükséges, ezért az esetek döntő többségében csak akkor mondunk le túrát, ha az időjárás-előrejelzés alapján az időjárás ellehetetleníti a túrázás élményét, vagy, ha nem jelentkezik az adott túrára megadott minimum fő. 

Ezen túlmenően csak akkor mondunk le túrát, ha annak megtartásában előre nem látott és rajtunk kívül álló körülmény akadályoz meg minket, ami lehet például vis maior (háború, sztrájk, természeti katasztrófa, stb.), vagy valamilyen jogszabályi-, vagy hatósági előírás. 

A túra elmaradásáról a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül értesítünk elektronikus levélben, vagy telefonon. 

Ha a túra elmarad, úgy a befizetett összeget felhasználhatod más túránkon való részvételre, vagy kérésed esetén visszautaljuk az általad teljesített összeget az általad megjelölt bankszámlaszámra*, azonban kártérítést, vagy más jogcímű kifizetést a túra elmaradásának esetére nem tudsz velünk szemben érvényesíteni, ilyen felelősséget nem vállalunk. *OTP SZÉP Kártyás befizetéseket az OTP SZÉP Kártya rendszeren keresztül térítjük vissza.

Amennyiben lemondásunk esetén azt a lehetőséget választod, hogy más túrán való részételre használod fel a már befizetett összeget, úgy a más túrára való, fentiek szerinti jelentkezéseddel a már teljesített összeget, az új túrára való jelentkezésed napján az új túra részvételi díjába beszámítjuk. Ilyen esetben más túrára, a lemondásunktól számított 1 (egy) éven belül jelentkezhetsz, jelentkezés hiányában a befizetett összeg a lemondástól számított második év első napján teljes egészében bánatpénznek minősül. 

Amennyiben lemondásunk esetén a befizetett összeg visszautalását kéred, úgy a befizetett összeget az általad megjelölt számlaszámra utaljuk vissza a visszatérítési igény hozzánk való beérkezésétől számított 15 (tizenöt) naptári napon belül. OTP SZÉP Kártyás befizetéseket az OTP SZÉP Kártya rendszeren keresztül térítjük vissza.

Természetesen, ahogy nálunk is történhetnek váratlan dolgok, úgy veled is előfordulhat, hogy nem tudsz eljönni a már befizetett túrára. Ilyen esetben a részvételedet az info@humtour.com e-mail címre küldött elektronikus levélben tudod lemondani, az érintett túra megjelölésével, jelezve azt is, hogy a lemondás hány főt érint. Csak a fenti elektronikus levélcímre küldött lemondást tudjuk elfogadni szabályos lemondásként, ha pedig nem jelzed, hogy kiknek a részvételét mondod le, úgy tekintjük, hogy csak a saját részvételed tekintetében éltél lemondással. 

Lemondásodat bármikor közölheted a fentiek szerint, lemondás esetén az alábbiak szerint térítjük vissza addigi befizetésedet az általad megjelölt bankszámlaszámra való banki átutalással az igénybejelentéstől számított 15 (tizenöt) naptári napon belül; az ezen felüli összeg bánatpénznek minősül és jogosultak vagyunk annak megtartására. 

Egynapos túra esetén a túra kezdési dátumát megelőző

 • 16. napig lemondás esetén a részvételi díj 100%-a
 • 15-6. nap közötti lemondás esetén a részvételi díj 60%-a
 • 5-0. nap közötti lemondás vagy meg nem jelenés esetén a részvételi díj 0%-a kerül visszatérítésre.

Többnapos túra esetén a túra kezdési dátumát megelőző

 • 45. napig lemondás esetén a részvételi díj 100%-a
 • 45-35. nap közötti lemondás esetén a részvételi díj 80%-a
 • 34-20. nap közötti lemondás esetén a részvételi díj 50%-a
 • 19-11. nap közötti lemondás esetén a részvételi díj 20%-a
 • 10-0. nap közötti lemondás vagy meg nem jelenés esetén a részvételi díj 0%-a kerül visszatérítésre.

A lemondásodat visszavonni nem tudod, de ha mégis részt tudsz venni a túrán (vagy helyetted egy barátod vagy rokonod jönne el, a befizetett létszámmal azonos létszámban), keress minket telefonon, vagy e-mailben, hogy ezt a lehetőséget tudjuk-e még biztosítani neked.

COVID-19 tájékoztató

Ha a jelentkezést követően jogszabály járványügyi helyzetre tekintettel tiltja meg a túra megvalósítását, azt ugyanúgy kezeljük, mintha a túrát mi mondtuk volna le, azaz a fentiek szerint más túrát választhatsz és ilyen esetben a járványügyi korlátozás ideje a befizetett összeg más túrára való felhasználásának idejébe nem számít bele, vagy ha ezt kéred, az általad befizetett díjat a fentebb részletezettek szerint visszafizetjük.

Ajándékutalvány

Lehetőséget biztosítunk arra is, ajándékutalványt vásárolj nálunk magadnak, vagy harmadik személynek, mely ajándékutalvány a túráinkon való részvételre használható fel. 

Amennyiben ajándékutalványt szeretnél vásárolni, kérünk, hogy azt a foglalas.humtour.com oldal használata útján tedd meg. Kérünk, hogy az űrlap minden kérdésére pontosan válaszolj. 

Az ajándékutalványon vagy az általad meghatározott összeg, vagy a konkrét, általad választott túra kerül feltüntetésre, attól függően, hogy az mire használható fel. 

Az ajándékutalvány a szabadon meghatározott összeg, vagy konkrét túra esetén a pontos részvételi díj megfizetésétől számított 1 (egy) naptári éven belül használható fel, szabadon meghatározott összeg esetén a jelen feltételekben meghatározottak szerint a jelentkezéskor beszámításra kerül a felhasználandó összeg, konkrét program esetében, pedig szintén a jelen feltételek alkalmazandóak azzal, hogy az utalványt értékének nálunk való jóváírásának napját kell szerződéses viszonyunk létrejöttének tekinteni. 

Az ajándékutalvány nem váltható vissza, ahogy nem cserélhető készpénzre sem.

Panaszkezelés

Bármennyire is igyekszünk mindent úgy intézni, hogy tökéletesen sikerüljön a túra és az általad elvárt élményt nyújtsuk, előfordulhat, hogy ez valami miatt mégsem sikerül, ezért kérünk, ha bármilyen problémád merül fel, jelezd azt felénk a lehető leggyorsabban szóban és lehetőség szerint írásban is az info@humtour.com e-mail címre küldött levélben. 

Panaszod és bármilyen más egyéb igényed előterjesztésére a túra végétől számított 30 (harminc) naptári napon belül van lehetőséged; ez a határidő jogvesztő. 

Panaszodat minden esetben kivizsgáljuk, és vizsgálatunk eredményéről elektronikus levélben értesítünk bízunk továbbá abban, hogy tudjuk a felmerül problémát az elvárásaidnak megfelelően kezelni és intézni. 

Amennyiben a panaszodra válaszunk, vagy javaslatunk a megítélésed szerint nem nyújt megoldást, úgy természetesen az illetékes fővárosi kormányhivatalhoz, vagy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez, vagy bírósághoz is fordulhatsz jogorvoslatért, de bízunk benne, hogy erre nem kerül sor és esetleges panaszodat megfelelően fogjuk tudni kezelni, intézni.

Időjárással kapcsolatos figyelemfelhívás

A Humtournál mi hiszünk abban a mondásban, hogy “nincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat”. Ez azt is jelenti, hogy az időjárástól általában nem tesszük függővé a túrákat, nagyon szélsőséges idő és biztos előrejelzés esetén (ami általában csak pár nappal a túra előtt látható) persze nem kockáztatunk, de egy sima esős nap miatt nem hagyjuk az élményeket veszni. Mindig küldünk információt a felszerelésről, amit ajánlunk a túrákra. Ajánljuk, hogy legyen nálad esőzsák a táskára, váltóruha, amit át tudsz venni, ha fedett helyre érünk. Egy esőkabát már sokat véd, de egy esőnadrággal és egy túrabakanccsal együtt már tényleg inkább kalandosabb, mint kényelmetlen lesz a túra esőben.

___________________________________________________________

A 2024-ben indított új, webshopos jelentkezési felülethez az alábbi kedvezmény tartozik:

A gyorsaságot is szeretnénk jutalmazni, ezért annak az első 10 főnek aki a webshopunkon keresztül vásárol bármilyen értékben túrát, egy 6 hónapig érvényes 10% kedvezményt adó, személyre szóló kupont fogunk adni. A 11.-50. vásárlónak pedig egy 6 hónapig érvényes 5% kedvezményt adó személyre szóló kupont küldünk.

Információ a kuponokról:

A személyre szóló kuponokat a webshop vásárlásnál megadott e-mail címhez rögzítjük, első vásárláskor érdemes a webshopban vásárlói fiókot is regisztrálni. A személyre szóló kuponok nem átruházhatóak, csak a megadott e-mail címmel regisztrált fiókban használhatóak majd és a létrehozásuktól számított 6 hónapig lesznek érvényesek. A kedvezményeket a webshopban a kosárnál lehet majd érvényesíteni. A kupon bármely túrára felhasználható az érvényességi idején belül, ami a webshopban már meg van hirdetve a vásárlás időpontjában. Résztvevői lemondás vagy átjelentkezés esetén csak a ténylegesen befizetett összeg képezi a lemondás vagy új programra történő regisztráció alapját, amennyiben a részvételi díjat kuponkedvezmény igénybe vételével fizette be a jelentkező

Üdv az oldalon!

Ha elsőként szeretnél értesülni új túráinkról, nyereményjátékokról, akciókról és egyéb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési és adatvédelmi nyilatkozat