loader image

2024. 08. 23. — Madárles-expedíció: Kenutúra a Tisza-tavon

10 160 Ft16 510 Ft

Ezen az utazáson a Tisza-tó vadregényesen romantikus vízivilágának és madárparadicsomának utánozhatatlan hangulatát csodálhatjuk.

Foglalható eddig:
08/22/2024 09:00 am
Ez fog szerepelni az utalvány címoldalán: "Ajándékutalvány Minta János részére" és a túra neve, illetve rövid személyes üzeneted. (Minden, a kosárba helyezett tételre külön nevet és üzenetet állíthatsz be.)
Product total
Options total
Grand total

Tavasszal madarak ezrei keresik fel ismét azt a tájat, ahol kikeltek, így a Tisza-tavat is, ami kiváló költési helyet biztosít több száz védett madárfajnak.
Gyere el Te is ezen a szép napon, akár barátaiddal, családoddal együtt egy külön világba: a Madárparadicsomba.
Olyan érzés, mintha egy mesebeli táj elevenedne meg számodra… Csodálatos élmény a természetben siklani, a legbiztonságosabb és legkülönlegesebb módon… Olyan, mintha az erdőt vízzel öntötték volna fel, és abban ringatóznánk a kenuk segítségével (hasonlóan stabil, mint a csónak)…

Így semmi más dolgod nincs, csak befogadni a különleges élményt…

Mit mesélnek a madarak? Mesél a táj témában a következő helyszínünk a Tisza-tó és a madárrezervátum. A Tisza-tó különleges természeti és vízparti adottságai olyan tájat alkotnak, amely egyedülálló Közép-Európában. Ezen az utazáson a romantikus vízivilág és madárparadicsom utánozhatatlan hangulatát csodálhatjuk.

A túrát reggel indítjuk, hogy minél több madarat lássunk és halljunk. Túránk során találkozhatunk gázlómadarktól a ragadozómadarakon át az énekesmadarakig mindenféle élőlénnyel, szerencsés esetben hódokkal is.

A Tisza-tó több mint 200 madárfaj számára ad otthont, élelmet és biztonságot. Túravezetőnk ennek a különleges világnak avatott ismerője. Mindenkinek ajánljuk a túrát, aki szereti a madarakat, szeretné megismerni a madárhangokat, a madarak költési szokásait, vagy vándorlásaikról többet megtudni.

Annak is ajánljuk, aki szeret fotózni, aki szereti a vizet, a vízi világot és annak, aki tud úszni (de ha nem tud, akkor majd adunk rá mellényt). Kényelmes tempóban körülbelül 6 órát fogunk evezni 3-4 fős túrakenukban, közben majd többször összekapaszkodunk, tízóraizunk, hidratáljuk magunkat, és tanulunk sokat túravezetőnktől a madaraktól. Madárhang-felismerő applikációt letölteni ér! (Vízálló tok és nyakba akasztható tasi ajánlott – sok telefon van már a Tisza tóban).

Túravezetőnk, Kiss Balázs elismert természetvédelmi szakember, a Tisza-tó és a Hortobágy gyakorlott túravezetője és ismerője, korábban a Hortobágyi Madárkórház munkatársa, aki szívvel-lélekkel dolgozik természeti kincseink megismertetése és védelme érdekében.

Találkozó 9.00-kor lesz a kikőtőben Tiszavalkon, ahol összekészítjük a kenujainkat – illetve ha még nem eveztél, akkor természetesen egy gyors oktatásban is részesülsz – majd vízre szállunk.

Érintünk kilátókat, szigeteket és mindent, amit ez a hatalmas mocsárvidék megmutathat egy nap alatt. Magunkkal hozott ebédünket is a tavon, pihenő közben fogjuk elfogyasztani.

Visszaérkezés a kikötőbe kb. 16.00-kor.

A program díja:
Gyerek ár 14 éves korig: bruttó 10 160 Ft/fő
Programdíj 14 éves kor felett: bruttó 16 510 Ft/fő

A díj tartalmazza:

  • Túravezetés elismert szakvezetővel és természetvédelmi szakértővel
  • Kenutúra a Tisza-tavon
  • Kenubérlés, mellények biztosítása, biztonsági oktatás
  • 27% áfa

A program minimum 14 felnőtt jelentkezése esetén indul. 18 év alatti résztvevőt csak felnőtt kíséretében fogadunk a programon. A túra 5-6 éves kor alatt nem ajánlott.

Fogyatékkal élő, csökkent mozgásképességű vagy speciális igényű vendégeink érdeklődjenek bizalommal a túra nehézségét, általuk való teljesíthetőségét illető pontos részletekkel kapcsolatban az info@humtour.com email címen.

Védjük együtt a környezetet! Ha teheted, a túráinkra való odajutáshoz válaszd a tömegközlekedést. A megközelítési lehetőségekről érdeklődhetsz emailben, de a pár nappal a túra előtt kiküldött emailben is benne lesz a találkozóhely pontos GPS koordinátáival együtt. Igény esetén telekocsi szervezésében tudunk segíteni, igényedet vagy felajánlásodat jelezd a jelentkezési űrlap (pénztár) megjegyzés rovatában!

Jelentkezz honlapunkon vagy írj nekünk e-mailt az info@humtour.com címre.

Programjainkra a fizetés OTP SZÉP kártyával is lehetséges!

Várunk benneteket szeretettel!
A Humtour Csapata

+36 30 292 9516
info@humtour.com

Nézz meg egy rövid videót az élményről, ami rád vár:

Üdv az oldalon!

Ha elsőként szeretnél értesülni új túráinkról, nyereményjátékokról, akciókról és egyéb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési és adatvédelmi nyilatkozat

korosztály

felnőtt, gyerek (<14 év)