loader image

2024. 08. 10. — Élet a tanyán: sajtkészítés, állatsimogatás, tanyasi ebéd

12 700 Ft17 780 Ft

Sajtkészítő workshop, állatsimogatás, tanyasi ebéd egy családi farmon a Vértes lábánál
Foglalható eddig:
08/09/2024 09:00 am
Ez fog szerepelni az utalvány címoldalán: "Ajándékutalvány Minta János részére" és a túra neve, illetve rövid személyes üzeneted. (Minden, a kosárba helyezett tételre külön nevet és üzenetet állíthatsz be.)
Product total
Options total
Grand total
Kíváncsi vagy, milyen az élet egy tanyán? Vagy vannak a családban gyerkőcök, akiknek szívesen megmutatnád, milyen volt a szüleik, nagyszüleik gyerekkora vidéken, és szeretnéd, ha testközelből megismerkedhetnének a háztáji állatokkal? Érdekel az is, hogyan készül a friss tejből házi sajt? Akkor ezt a kirándulást épp nektek találtuk ki!

Mórtól nem messze, Budapestről 1 óra 15 percre, a Vértes lábánál elterülő zöldellő erdők és legelők ölelésében fekszik a családi farm, amit nemrég alapított egy egyedülálló édesanya, aki hihetetlen akaraterővel és odaadással áll helyt a kihívásoknak, amikben a vidéki élet bővelkedik. Ez az állatoktól nyüzsgő tanya ad otthont egész napos programunknak, amelyeken felnőttek és gyerekek egyaránt tartalmas és izgalmas, látnivalókban, élményekben és házias ízekben bővelkedő időt tölthetnek el velünk.

A farm még építés alatt áll, de már most végtelen szeretettel fogadják a hozzájuk látogató csoportokat, és ezek a látogatások óriási segítséget jelentenek a farm fejlesztéséhez.

A program egy közös sajtkészítéssel kezdődik, ahol minden résztvevő elkészítheti saját ízlése szerint fűszerezett, tehéntejből készült friss gomolyasajtját és megismerkedhet a sajtkészítés folyamatával. Az elkészült kb. 20 dkg-os sajtokat présbe helyezzük és a nap végén csomagoljuk, hogy mindenki hazavihesse azokat.

A farm lakóival való ismerkedéssel folytatódik a programunk, vendéglátóink körbevezetnek bennünket, bemutatják a farmon lakó állatokat, mesélnek a gondozásukról, tartásukról. A farm lakói gyerekekhez és felnőttekhez, szeretgetéshez és simogatáshoz hozzászokott állatok, bemehetünk hozzájuk a karámokba, akár kézbe véve is simogathatjuk a kisebbeket, nem csak távolról csodálhatjuk meg őket. Répának és almának is nagyon szoktak örülni, ha a látogatók megkínálják őket.

A farmon laknak:

 • lovak
 • pónik
 • csacsi
 • kecskék
 • birkák
 • nyulak
 • szárnyasok (fürjek, gyöngytyúkok, tyúkok, kacsák, némakacsák…)

Ebédre házias ízek várnak bennünket, házi készítésű szörpökkel és szódával. Igazi, „Mami főzte” ebéddel (gazdag gulyásleves, házi kenyér, házi túrós tészta, házi almás pite) készülnek a vendégek számára.

Ebéd után a megszerzett és korábbi ismereteinket egy farm-kvíz során tehetjük próbára.

A kvíz után lehetőség van újból találkozni a lakókkal, kiélvezni a délutáni fényeket, hogy a kedvenceinkkel egy fotót is készíthessünk emlékbe. Eközben a bátrabbak a lovaglást is kipróbálhatják vezetőszáron (ennek egy jelképes, 500 Ft-os külön díja van).

Délután fél 4 körül a délelőtt készített sajtokat újból elővesszük, hiszen eddigre már kellőképpen kipréselődtek, és egyedileg csomagoljuk, átadjuk a készítőik részére.

Búcsúzkodás közben lehetőség van megismerkedni a farm kistermelői kínálatával és igény szerint feltölthetjük kosarunkat egészséges finomságokkal (a sajtok mellett házi főzött karamella, joghurtok, sajtkrémek, zöldségkrémek, házi szörpök, illatos füstölt házi kecskekolbászok, friss és pácolt fürjtojás… is találhatóak a kínálatban).

A program díja: 

Gyerek ár 14 éves korig: bruttó 12 700 Ft/fő
Programdíj 14 éves kor felett: bruttó 17 780 Ft/fő

A díj a következő programokat tartalmazza:
 • Érkezés a délelőtti órákban, a farm egész napos látogatása 9.30-tól 16.00-ig
 • Sajtkészítő workshop (Mindenki kb. 20 dkg sajtot készít saját ízlésének megfelelően, melyet a nap végén távozáskor magukkal vihetnek.)
 • Bemutató séta a farmon – érdekességek a farm működéséről, gazdálkodásról, tej- és húsfeldolgozásról, ismerkedés testközelből a farm lakóival
 • 3 fogásos bőséges ebéd friss alapanyagokból, házias ízekkel (gazdag gulyásleves, házi kenyér, házi túrós tészta, házi almás pite, szóda, házi szörp)
 • kvízjáték
 • A program résztvevői a részvételi díjjal hozzájárulnak a családi farm fejlesztéséhez, a farmon lakó állatok ellátásához
 • 27% Áfa
images

Programjainkra a fizetés OTP SZÉP kártyával is lehetséges!

A program 12-24 fős létszámkerettel indul. Gyerekeket csak felnőtt kísérettel fogadunk! 0-3 év között a részvétel ingyenes.

(A délutáni lovaglási lehetőség díját a programdíj nem tartalmazza. A farmon saját őstermelői termékek értékesítése is zajlik, készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség áll rendelkezésre. Nap közben igény szerint kávé, tea, házi pálinka és bor is kapható.)

Védjük együtt a környezetet! Ha teheted, a programunkra való odajutáshoz válaszd a közösségi közlekedést. A helyszín Mórtól 10 percre, Budapestről 1 óra 15 percre található apró falu. Bár megközelítése tömegközlekedéssel nehézkes, a lehetőségekről érdeklődhetsz emailben, de a pár nappal a túra előtt kiküldött emailben is benne lesz a találkozóhely pontos GPS koordinátáival együtt. Telekocsi szervezésében szívesen segítünk, igényedet vagy felajánlásodat jelezd a jelentkezési űrlap (pénztár) megjegyzés rovatában!

Fogyatékkal élő, csökkent mozgásképességű vagy speciális igényű vendégeink érdeklődjenek bizalommal a program és a helyszín akadálymentességét illető pontos részletekkel kapcsolatban az info@humtour.com email címen.

Jelentkezz honlapunkon vagy írj nekünk e-mailt az info@humtour.com címre.

Várunk benneteket szeretettel!
A Humtour Csapata

info@humtour.com
06 30 292 95 16

Üdv az oldalon!

Ha elsőként szeretnél értesülni új túráinkról, nyereményjátékokról, akciókról és egyéb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési és adatvédelmi nyilatkozat

korosztály

felnőtt, gyerek (<14 év)