loader image

2024. 07. 27. — Hódszafari a Hortobágy-folyón

9 525 Ft15 240 Ft

Hódszafari és a Hortobágy romantikája a Kilenclyukú híd árnyékában

Tarts velünk a hódok birodalmába, az alkonyat fényeivel körülvéve a Hortobágy folyón!

Foglalható eddig:
07/26/2024 05:00 pm
Ez fog szerepelni az utalvány címoldalán: "Ajándékutalvány Minta János részére" és a túra neve, illetve rövid személyes üzeneted. (Minden, a kosárba helyezett tételre külön nevet és üzenetet állíthatsz be.)
Product total
Options total
Grand total

Ismerd meg otthonában Európa legnagyobb rágcsálóját, az eurázsiai hódot, ami egykor a kihalás szélén állt a vadászat miatt, de mára újra kulcsfontosságú szereplője a vizes élőhelyek kiegyensúlyozott ökoszisztémájának.

Tarts velünk egy kirándulásra a hódok birodalmába a naplemente fényeitől övezve. Áprilistól szeptemberig elérhető, vadregényes csónaktúránk során felfedezzük a Hortobágy folyó élővilágát, és megismerkedünk az akár 20-30 kg-os és 1 méter testhosszt is elérő hódokkal, valamint látványos építményeikkel. A több mint két órás vízi szafari során feledhetetlen élményekre tehetsz szert, miközben szinte eggyé válunk az érintetlen, hazai természettel.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, és mivel az előre meghirdetett alkalmakra gyorsan fogynak a helyek, legalább 4 fő felnőtt jelentkezése esetén ezt a túránkat tetszőlegesen választott, egyéni időpontban is szívesen megszervezzük (hétvégi napokon). 4 főnél kevesebb résztvevőre is leadhatsz előjelentkezést, ez esetben akkor valósul meg a túra, ha az általad preferált időpontra elegendő előjelentkezés érkezik be.

Egyéni időpont igényedet jelezd nekünk e-mailben, az info@humtour.com címen.

Jelentkezés a kért időpont előtt minimum 3 nappal szükséges. 

Túránk előtt egy kései ebédet / korai vacsorát költünk el közösen. Eközben bemutatkozik túravezetőnk, elismert természetvédelmi szakember, a Tisza-tó és a Hortobágy gyakorlott túravezetője és ismerője, korábban a Hortobágyi Madárkórház munkatársa, aki szívvel-lélekkel dolgozik természeti kincseink megismertetése és védelme érdekében. Mesél nekünk a Hortobágy folyó és a tájegység élővilágáról valamint a magyarországi hódok kalandos történetéről és ökológiai jelentőségéről.

Vacsora után csónakba ülünk, és a világörökség részét képező, a tájegység egyik leghíresebb látványosságának számító Kilenclyukú hídtól elindulunk a Hortobágy folyón felfele. A folyónak ez a szakasza messze a forgalomtól, a településektől ideális otthont nyújt a hódok számára. Az ártéri erdő lombjai itt szinte összezárulnak a víz felett, és az akár 20+ kilósra megnövő rágcsálók rengeteg alapanyagot találnak, hogy kiéljék “környezetmérnöki kreativitásukat”: ágakból, farönkökből hatalmas hódvárakat képesek építeni.

Talán kevesen tudják, de az őshonos eurázsiai hód egyszer már eltűnt Magyarországról. Az utolsó példányairól a XIX. század közepén tudósítottak feljegyzések, ám ezután hosszú-hosszú ideig hiányoztak vizeinkből. Az 1990-es évektől meginduló visszatelepítési programok viszont szerencsére sikerrel jártak, és azóta a hódok jelenléte nagy mértékben segít fenntartani az árterek ökoszisztémáját, és hozzájárul a táj egyedi arculatának megőrzéséhez is.

Túránk során az alkotásaikat – az akár 2 méter magasra épített hódvárakat és gátakat – biztosan megcsodálhatjuk, de szinte garantálható, hogy az alkonyat közeledtével személyesen is összefutunk majd a szorgalmas, inkább éjjel aktív rágcsálók egy-egy példányával.

A program díja:
Gyerek ár 14 éves korig: bruttó 9 525 Ft/fő
Programdíj 14 éves kor felett: bruttó 15 240 Ft/fő

A díj tartalmazza:

  • egy étkezés (egytálétel)
  • bemutatkozó beszélgetés a Hortobágy folyó és a tájegység élővilágáról a természetvédelmi szakember túravezetővel
  • kb. 2 órás csónaktúra naplemente körül a Hortobágy folyón
  • a Kilenclyukú híd megtekintése
  • túravezetés magyarul vagy akár angolul is
  • szinte biztos találkozás hódokkal
  • 27% Áfa

A túra minimum 4 felnőtt, maximum 8 fő részvételével indul. A túrán gyermekek csak felnőtt kíséretében vehetnek részt.

A túra kezdése a napnyugtához igazodik, a gyülekező pontos időpontját és helyét a túra előtt pár nappal kiküldött tájékoztató emailben közöljük.

Fogyatékkal élő, csökkent mozgásképességű vagy speciális igényű vendégeink érdeklődjenek bizalommal a túra nehézségét, általuk való teljesíthetőségét illető pontos részletekkel kapcsolatban az info@humtour.com email címen.

Védjük együtt a környezetet! Ha teheted, a túráinkra való odajutáshoz válaszd a közösségi közlekedést. A megközelítési lehetőségekről érdeklődhetsz emailben, de a pár nappal a túra előtt kiküldött emailben is benne lesz a találkozóhely pontos GPS koordinátáival együtt. Igény esetén telekocsi szervezésében tudunk segíteni, igényedet vagy felajánlásodat jelezd a jelentkezési űrlap (pénztár) megjegyzés rovatában!

images

Programjainkra a fizetés OTP SZÉP kártyával is lehetséges!

Várunk benneteket szeretettel!
A Humtour Csapata

Kapcsolat:
06 30 292 9516
info@humtour.com

Nézz meg egy rövid videót az élményről, ami rád vár:

Üdv az oldalon!

Ha elsőként szeretnél értesülni új túráinkról, nyereményjátékokról, akciókról és egyéb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési és adatvédelmi nyilatkozat

korosztály

felnőtt, gyerek (<14 év)